Header Ads

ad

FILMBOY.GR - Ήμαστε στον Αέρα!

Το FilmBoy γεννήθηκε το Φεβρουάριο του 2009 και όπως όλα τα μωρά που δεν έχουν ακόμα όνομα, το φωνάζαμε KostasBlog.

Σήμερα, και σε ηλικία 1,5 χρόνων, το μονάκριβο μας βαφτίστηκε, φόρεσε τα βαφτιστικά του και βγήκε online. 

Επιτρέψτε μου να πω ότι το FilmBoy έρχεται να καλύψει ένα κενό στο ελληνικό internet για το Σινεμά.

Βλέπετε, το FilmBoy είναι blog ως προς τη δομή και το περιεχόμενο και όχι site/portal ιδιοκτησίας κάποιου εκδοτικού ομίλου και έτσι θέλει να μείνει.

Γράφεται από μια ομάδα ανθρώπων παθιασμένων με το σινεμά, υιοθετώντας ένα προσωπικό στιλ γραψίματος που, αν δεν είσαι λιγάκι open-minded, ίσως το παρεξηγήσεις.   

Από ένα blog πρέπει να έχεις την απαίτηση να διαβάσεις προσωπικές απόψεις, όσο ακραίες κι αν είναι αυτές, ακόμα κι αν κάποια στιγμή σε βγάλουμε από τα ρούχα σου (που σε κάποιους αναγνώστες ίσως είναι καλό).

Δεν ήμαστε ένα ειδησεογραφικό site για το σινεμά (αν και θα βρείτε πολλές ειδήσεις, trailer και poster εδώ) αλλά περισσότερο ένας χώρος όπου ανταλλάσσονται γνώμες και σκέψεις για το σινεμά και τις ειδήσεις του.   

Εγώ το βλέπω σαν μια κοινότητα όπου σινεφίλ θα βρουν νέα για μελλοντικά σχέδια ταινιών και ηθοποιών, τα νέα trailer και poster που κυκλοφορούν, παρουσιάσεις (preview) αλλά και κριτικές (review) ταινιών που θα βγουν στις αίθουσες πολύ αργότερα (ή καθόλου) υπό το πρίσμα του απλού, μέσου θεατή και όχι ενός intellectual  σινεκριτικου. 

Μια άλλη καινοτομία του FilmBoy είναι οι Μόνιμες Στήλες όπως ‘Ο Καλύτερος Ρόλος του...’, ‘Σκηνές που αγαπήσαμε’, ‘Horror Trailer Park’, ‘Soundtracks’, Αφιερώματα, Fanmade videos και τέτοιου είδους περιεχόμενο που δε θα βρείτε στο ελληνικό κινηματογραφικό internet.

Αλλά το σπουδαιότερο είναι η δική σας συμμετοχή.

Το FilmBoy είναι ένας χώρος που ενθαρρύνει τα δικά σας σχόλια, συζητήσεις και αντιπαραθέσεις αλλά και τη ψήφο σας στα Polls – και δίνουμε πολύ μεγάλη βαρύτητα σε αυτό το κομμάτι. 

Και επειδή ...this is a man’s world, ήμαστε τυχεροί που έχουμε μια συνεργασία με έναν πραγματικό paparazzi εξ Αμερικής, ο οποίος στέλνει τακτικά φωτογραφίες που δε θα δείτε συχνά από celebrities οι οποίες...θα σας στείλουν!   


Η Country μουσική είναι (θέλω να πιστεύω) ένα ευχάριστο διάλειμμα από τα κινηματογραφικά.



SUBSCRIBE ΣΤΟ FILMBOY 

Μείνετε σε επαφή με το FilmBoy μέσω των RSS Feeds ή με καθημερινές ενημερώσεις μέσω Email

Εναλλακτικά, μπορείτε να γραφτείτε στο εβδομαδιαίο Newsletter όπου παρουσιάζονται τα σπουδαιότερα ποστ της εβδομάδας. 

Φυσικά, μη ξεχάσετε να μείνετε συνδεδεμένοι με τα group μας στο Facebook και το Twitter



ΓΝΩΡΙΣΤΕ ΤΟ TEAM  


Είμαι ο Κωνσταντίνος Χατζηπαπάς, ιδρυτής του KostasBlog (πλέον FilmBoy), λάτρης του σινεμά σε όλες τις μορφές του και ερασιτέχνης blogger.

Δεν είμαι κριτικός κινηματογράφου.
Δεν έχω σπουδάσει κάτι που να έχει σχέση με το σινεμά και η μόνη μου άμεση επαφή με το Hollywood είναι τα 2 χρόνια που έζησα στη Νέα Υόρκη όπου πέτυχα κάνα δυο γυρίσματα ταινίας στη Times Square και είδα τη Julianne Moore στο αεροδρόμιο.

Από τότε που ο παππούς Κώστας με πήγε πρώτη φορά σινεμά (στον Ιντιάνα Τζοουνς το 1984) έχω κολλήσει το μικρόβιο που λέγεται σκοτεινή αίθουσα. 

Σαν έφηβος είχα όλα τα τεύχη του περιοδικού ΣΙΝΕΜΑ και ακόμα φυλάω τη συλλογή με τις βιντεοκασέτες (περίπου 60-70) στη ντουλάπα του πατρικού μου σπιτιού, αν και αμφιβάλω αν άντεξαν στο χρόνο. 

Αργότερα έπαιρνα το αμερικάνικο PREMIERE και τώρα με το ίντερνετ...αφήστε το καλύτερα.

Έχω feed σε 14 κινηματογραφικά site και μαθαίνω ότι νέο κυκλοφορεί στην Αμερική και φυσικά στην Ευρώπη.



Ο Γιάννης Πεντσερετζίδης είναι κριτικός κινηματογράφου εδώ και χρόνια, δόκιμος σεναριογράφος και με σπουδές σε Αγγλία και  Θεσσαλονίκη, με επαγγελματικά ταξίδια σε 16 χώρες της Ευρώπης και με συνεργασίες σε δημοφιλείς ιστοχώρους όπως το ποπ+ροκ, myfilm.gr και cine.gr. 

Από τον Απρίλιο γράφει στο blog μας κριτικές ταινιών, αφιερώματα και εντυπώσεις από φεστιβάλ, θέματα που αφορούν εταιρείες διανομής και γενικά οτιδήποτε έχει σχέση με το μαγικό κόσμο που αγαπάμε. 





Ο Σπύρος Α. είναι ο βενιαμίν της παρέας αλλά οι γνώσεις του με εντυπωσίασαν από το πρωτο του ποστ. 

Έγινε μέλος του team τον Ιούνιο εν μέσω εξεταστικής και θα σας ενθουσιάσει με τα Αφιερώματα του, που φανερώνουν γνώσεις, μεράκι αλλά και σωστή κριτική σκέψη γύρω από το σινεμά. 

Τι κάνεις όταν είσαι 16 και συνειδητοποιείς ότι τα λεφτά ΔΕΝ φεύγουν στους καφέδες ΑΛΛΑ στο σινεμά και στα DVD;
Τίποτα. Απολύτως.  

Και φτάνεις 20 και σκέφτεσαι ότι αν κρατούσες τις αποδείξεις  θα σου έδινε η εφορία πίσω πάνω από 5.000 ευρώ. (θα έπαιρνα και τη Βέσπα που θέλω)
- Σπύρος, χάρηκα.
’     
 


Ο Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος (kospap) είναι η προσθήκη του Ιουλίου, είναι 26 χρόνων και  φοιτητής (ακόμα), φανατικός των ταινιών και των υπολογιστών και λατρεύει τα animation films. 

Το κενό με τα Animation στο blog ήταν τεράστιο και πλέον υπάρχει ένας expert του είδους για να γράφει παρουσιάσεις και ειδήσεις για ο,τι έχει σχέση με τα animation movies, και μάλιστα έτυχε θερμής υποδοχής από εσάς από το πρωτο του κιόλας ποστ.


Ο Κυριάκος Σκουλαρικης (Bustart) είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στο team του blog, το κακό παιδί των Comic, ένας wannabe superhero με κλεφτές ματιές και στον Ευρωπαϊκό κινηματογράφο και θα γράφει για τα κόμικς και τις ταινίες που βασίζονται σε αυτά...και όχι μόνο.

Ο Κυριάκος είναι web designer και του αξιζουν πολλά μπράβο για το logo που εφτιαξε, ξενυχτώντας μαζί μου.

Μικρός ήθελα να γίνω super ήρωας. 
Και το προσπάθησα μη νομίζετε...τι στολές Batman, Spiderman, Superman, τι ταινίες με πολεμικές τέχνες είδα, μέχρι και καράτε και τζούντο πήγα, αλλά τελικά δε τα κατάφερα (μέχρι τώρα!).    

Έμαθε το πόνο μου ο Κωνσταντίνος και μου είπε
«δε γράφεις για τις ταινίες με τους αγαπημένους σου ήρωες;... και ο Κλαρκ Κεντ - Superman άρθρα έγραφε σε εφημερίδα».   

Ε αυτή η φράση του με έπεισε, κι έτσι θα έχω τη χαρά να είμαι μέλος της παρέας αυτής!



Ο George Χ. είναι Έλληνας και ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη, όπου τον γνώρισα το 2005 όταν ζούσα κι εγώ εκεί. 

Είναι επαγγελματίας φωτογράφος celebrities (Paparazzi) και είναι συνεργάτης του blog από τον Οκτώβριο του 2009 όταν και του ζήτησα να στέλνει φωτος ηθοποιών. 

Είναι λίγο τσαμπουκάς, ίσως θυμώσει κάποιους αναγνώστες αλλά όπως λέει κι ο ίδιος ‘...δεν καταλαβαίνω γιατί να πρέπει να διστάσω να δημοσιεύσω μια φωτο που εκθέτει μια ηθοποιό όταν η ίδια πηγαίνει σε πρεμιέρες και σε βραδινές εξόδους χωρίς εσώρουχο (!) και με φορέματα όπου το στήθος παίζει ‘φτου! ξελευτερία για όλους’!  

Δυο πράγματα είναι σίγουρα.
Ότι κάποιοι (κάποιες) δε θα με συμπαθήσετε και πολύ αλλά και ότι τα ποστ μου θα γίνουν τα αγαπημένα σας.
’ 


Το FilmBoy είναι ανοιχτό για όλους.
Για να μπεις στο team διάβασε εδώ περισσότερα.